Transparante kerstballen zijn helemaal hot, en het leuke is dat er ook exemplaren bestaan die je zélf kunt vullen! En je hoeft ze niet alleen te gebruiken ter decoratie - met de doorzichtige, vulbare kerstballen van It’s all about Christmas kun je een boel toffe dingen doen. Personaliseer je kerstboom van top tot teen, ga er creatief mee aan de slag of gebruik ze als cadeauverpakking. Ook in een kerststukje, op een dienblad, aan een decoratieve tak óf in een adventskalender zijn vulbare kerstballen zeer geschikt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zit je verlegen om inspiratie en ben je op zoek naar manieren om jouw vulbare kerstballen te vullen? It’s all about Christmas geeft je tips.

 

Kerstballen vullen met drankflesjes

Heb je vrienden die wel een drankje lusten? Hoe leuk is het om ze te verrassen met een miniatuurflesje likeur, wijn of bier? Voor een gezellige look én bescherming van het drankflesje vul je de bal ook met wat zacht vulmateriaal. Geef ‘m cadeau aan de gastvrouw of gastheer van het kerstdiner of leg de gevulde kerstballen ingepakt onder de boom. Succes gegarandeerd!

Kerstballen vullen met kerstkoekjes

Voor alle (kleine) lekkernijen die je graag serveert tijdens de kerstdagen, zoals kerstkoekjes, chocolaatjes of snoep, zijn vulbare kerstballen geschikt. Leg ze half open op een dienblad en zet ze zo op tafel, of leg ze inpakt klaar op de borden van je gasten. Een prima start van het kerstdiner!

Kerstballen vullen met kerstwensen

Fortune cookies: wie kent ze niet? Een kerstbal gevuld met een liefdevolle kerstwens is in feite de hippe variant van deze eeuwenoude lekkernij. Net als een gelukskoekje kun je een transparante kerstbal vullen met wat voor kerstwens, quote of toekomstvoorspelling dan ook. Laat je geliefden weten wat jij ze gunt in het nieuwe jaar en spread the love">!

 

Kerstballen vullen met droogbloemen

Droogbloemen zijn hip! En niet alleen tijdens de donkere dagen, maar ook in de herfst of in het voorjaar zijn transparante kerstballen, gevuld met droogbloemen, blikvangers in ieder interieur. Wissel ballen gevuld met één droogbloem af met bij elkaar gebonden bosjes, en creëer op die manier een speels effect. 

 

Kerstballen vullen met kerstgroen

Om het knusse groen van je kerstboom op meerdere plekken in je interieur terug te laten komen, vul je je transparante kerstballen met takjes van de kerstboom en eventueel andere soorten groen. Hang de ballen aan een decoratieve tak en je woning is direct een stukje groener - én kerstiger!

Adventskalender van vulbare kerstballen

Echte creatievelingen draaien hun hand niet om voor een uitdaging en dat is deze DIY zeker: een adventskalender van vulbare, transparante kerstballen! Nummer de kerstballen van 1 t/m 24 en vul ze met ingepakte cadeautjes en eventueel wat vulmiddel of decoratie. Wanneer je ze aan een lijn door de kamer hangt of in een grote schaal legt, heb je vanaf 1 december tot aan de kerst iedere dag een cadeautje uit te pakken! Zo kan de decembermaand niet lang genoeg duren. Tip: geen inspiratie of budget voor 24 kleine cadeautjes? Een adventskalender met snoep of chocolaatjes is natuurlijk ook superleuk.

 

Kerstballen vullen met cadeautjes

Is een adventskalender je iets te veel werk, maar zoek je wel een originele manier om cadeautjes te geven? Ook hiervoor zijn vulbare kerstballen perfect. Leg ze in een schaal of onder de boom voor extra kerstsfeer in huis. Eventueel kun je de ballen inpakken met feestelijk kerstpapier en omhullen met een strik, of labelen met de naam van de gelukkige ontvanger.

Kerstballen vullen met foto’s

Een extra persoonlijke touch in je kerstversiering krijg je natuurlijk met foto’s. Serveer je een kerstdiner voor je vrienden of familie? Laat iedereen dan hun leukste foto van het afgelopen jaar inleveren en stop ze als verrassing in de doorzichtige kerstballen, om gezellig herinneringen op te halen. Of gebruik de transparante kerstballen met foto’s van je gasten zelf als tafelschikking. 

 

Kerstballen vullen met decoratie

Maar laten we ook de originele functie van vulbare kerstballen niet vergeten: vul ze met wat voor decoratie dan ook en hang ze in de boom! Kies voor dennenappels, klosjes touw, miniboompjes of sneeuw in de bal en je kerstboom is binnen no time helemaal uniek.

 

Je ziet: iedere creatieve kerstliefhebber kan zijn/haar hart ophalen aan onze vulbare kerstballen. Bij It’s all about Christmas hebben we verschillende formaten, van 9 tot 20 centimeter groot, zodat je een supergezellig kersttafereel kunt creëren. Heb jij ze al in huis?

 

Bekijk onze vulbare kerstballen