In de kerstperiode mag een kerstkrans niet ontbreken. Wij geven je graag wat styling-tips.

 

Heerlijk, even een middagje creatief in de weer met je eigen kerstkrans. Hoe zorg jij ervoor dat je snel een stijlvolle krans aan de deur hebt hangen? Wij helpen je met liefde!

 

Een kerstkrans aan de deur

Het ziet er werkelijk sprookjesachtig uit... Van die straten waar aan iedere deur een prachtige kerstkrans hangt. Het is een traditie die jaren en jaren teruggaat en die eigenlijk niet zoveel te maken heeft met de voordeur. De eerste kransen werden door de Grieken en Romeinen op de hoofden van hun helden gezet. Vooral sporters konden na een grootse prestatie rekenen op een krans. Dat was dan vaak een lauwerkans of palmtak. Later maakten de Germanen ook kransen met een idee dat wel dichter bij onze huidige traditie komt. Met takken werden zogenaamde zonnewielen gemaakt ter begroeting van het nieuwe voorjaar.

De kerstkrans staat symbool voor geluk, leven, bloei en liefde. En niet van tijdelijke aard. Omdat de cirkelvorm geen begin of einde heeft, symboliseert het de eeuwigheid. Een mooie gedachte, al zullen de meeste mensen anno nu gewoon de krans aan de deur hangen omdat het zo mooi staat. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee!

De natuurlijke kerstkrans

Onze persoonlijke favoriet: de traditionele natuurkrans. Deze is dus zoveel mogelijk gedecoreerd met natuurlijke materialen. Je kunt naar hartenlust je gang gaan met bijvoorbeeld dennenappels en houten materialen, zoals sterren. Om de krans een wat winters thema te geven, kun je er een subtiel laagje sneeuw overheen spuiten. Ook de minimalistischer natuurkransen zijn erg mooi. De conifeer kerstkransen of Noya pine klassiekers hebben eigenlijk maar weinig decoratie nodig om toch de show te stelen. Kijk eens hoe stijlvol de kerstkrans wordt met een natuurlijke look!

De kerstkrans van takken

Ook niet mis, dachten wij zo. En vooral ook mooi om niet buiten, maar binnen op te hangen: de stijlvolle kerstkransen van takken. Je kunt deze eenvoudig opleuken door er wat lichtjes in te hangen, maar je kunt ook helemaal los gaan met bijvoorbeeld kerstballen of slingers. Heel geschikt als je op zoek bent naar nét even iets anders dan de traditionele kerstkrans. Oh, wist je trouwens dat we ook een heuse hangkrans hebben?