Yes - het is 1 december, wat betekent dat het officiëel acceptabel is om de kerstboom te zetten! Wat is er nou leuker dan op een zondagmiddag, onder het genot van een warme kop chocolademelk, gezellig de kerstboom op te zetten? Maar - wil je de perfect versierde kerstboom, hoe begin je dan en waar moet je rekening mee houden? In deze blog lees je hoe je in een paar eenvoudige stappen je kerstboom prachtig kan decoreren.

 

Stap 1:

Als je net zoals onze stylisten van It’s all about Christmas dol bent op het gemak van een kunstkerstboom, dan begint je decoratie-avontuur bij het mooi uitvouwen van de takken. Vouw de takken 1-voor-1 gelijkmatig uit, en het effect wordt het mooist.

Stap 2:

De volgende stap is het toevoegen van verlichting. Het meest praktisch is om voor een snoerlengte te kiezen die ruim voldoende is voor de hoogte van je kerstboom. Met de juiste lengte kan je de kerstverlichting losjes in de boom wikkelen. Je begint hierbij onderaan en je wikkelt de verlichting langzaam af naar boven. Duw de verlichting wat verder naar binnen dan wat je misschien gewend bent. Zo creëer je wat diepte én is het snoer ook niet zo zichtbaar, zodat je een magisch effect creëert. 

Tip van onze stylisten: zet de verlichting alvast aan als je ermee werkt. Hierdoor kan je makkelijker zien of de lichtjes mooi zijn verdeeld. 

Nog een tip: steeds meer kunstkerstbomen zijn voorzien van standaard verlichting, zodat je deze niet los hoeft aan te schaffen én niet zelf in de boom hoeft te verdelen. Dubbel handig!

Stap 3:

Stap drie is het toevoegen van een slinger of kralenketting. Het is handig om de slinger net zoals de kerstverlichting losjes in de kerstboom te hangen. Je verdeelt deze eerst mooi over de takken, en duwt ze daarna wat verder de boom in voor meer diepte.

Stap 4:

Een goede basis is nu gelegd en het echte decoreren kan beginnen! Voor het mooiste effect begin je met de grote ornamenten en bijzondere kersthangers, zodat deze de meest prominente plek in de boom krijgen. Verspreid deze naar wens door de hele kerstboom, zodat je van alle zichtpunten een mooie verdeling hebt.

Stap 5:

Nu kunnen de kerstballen toegevoegd worden, zodat de ruimte tussen de opvallende hangers goed gevuld wordt. Het handigst is om te werken met onze kerstballensets in koffer of tube voor een mooie basis. Kies voor één kleur als je het graag rustig houdt, of combineer meerdere kleuren kerstballensets die elkaar mooi complementeren, zoals zwart met zilver. 

Tip van onze stylisten: hang de grootste kerstballen wat dieper in de kerstboom om de grootste ‘gaten’ tussen de takken mooi op te vullen.

Stap 6: 

Heb je kleinere, luxe ornamenten, zoals vogels op clips? Deze plaats je aan de buitenkant van de boom op de plekken waar je nog opvulling kunt gebruiken, zodat ze extra opvallen. Zorg dat ze qua kleur, materiaal en textuur goed verdeeld worden door de boom zodat er voldoende afwisseling is. Zo krijg je een prachtig geheel!

De finishing touch:

Yes, bijna klaar! Het moment du suprême breekt nu aan, en dan hebben we het natuurlijk over de piek! De mogelijkheden voor een mooie piek zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld een piek in dezelfde kleur als je basis kerstballenset voor een chique en strak geheel, of ga voor iets helemaal anders zoals een mooie bloem op clip of een grote strik als finishing touch.

En klaar is je perfect versierde kerstboom! Voor een extra huiselijk effect plaats je een rok of mand om de voet en natuurlijk plaats je de boom op een prominente plek in je huiskamer. Een gezellige kerststal of feestelijk ingepakte cadeautjes onder de boom maken het sfeervolle plaatje compleet. Laat de kerstdagen maar beginnen!