Het is dit jaar helemaal hip: ons American Christmas theme. Ultiem kerst vieren doe je op z'n Amerikaans. En this is why...

 

Eerlijk is eerlijk, in de United States of America weten ze wel hoe ze kerst tot leven brengen. Wie ooit traditionele kerstfilms als Home Alone, Love Actually of Miracle on 34th Street heeft gezien, is het het vast opgevallen dat het woord 'uitbundig' een understatement is. Leuk? Zeker weten.

 

Kerstverlichting. Het begint al buiten

Wie krijgt er geen kerstkriebels als je een straat ziet waar werkelijk iedereen zijn huis vrolijk versierd heeft met de mooiste verlichting? In Nederland en Belgie zie je deze trend steeds meer terug. Kerst is niet alleen een feestje binnen, ook in tuinen, op balkons of bij de voordeur kun je de show stelen. Het enige dat je nodig hebt? Mooie kerstlichtjes, een kerstkrans voor buiten op de voordeur. Wil je het écht groots aanpakken? Dan kun je helemaal losgaan met leuke kerstbeeldjes, kerstballen voor buiten of natuurlijk een extra kerstboom.Kerstsokken (en andere tradities)

Een knapperend haardvuurtje, De warme stem van Chris Rea op de achtergrond én natuurlijk een paar flinke kerstsokken. De Amerikaanse tradities rond Kerstmis zijn eigenlijk hartstikke gezellig. Het begint al met Black Friday (dat is al helemaal geland in ons landje) en de schitterende etalages bij het kerstshoppen. De melk en koekjes voor de kerstman wordt vaak nog vervangen door schoentjes en wortels voor het paard van Sinterklaas, maar dat kan natuurlijk allebei! Het enige dat we hier nog op grote schaal missen is de bekende Santa Run!

 

De leukste decoratie in de kerstboom

Haast niets is Amerikaanser dan een augurk in de boom. Een wat? Jawel, veel Amerikanen hangen trouw een kerst-augurk in de boom. Waar het vandaan komt? Niemand lijkt het te weten. Maar grappig is het wel. Vooral omdat ook de rest van de boom vol hangt met aparte items. Van hamburgers tot dinosaurussen en natuurlijk de bekende rood-witte zuurstokken. Ook zo'n toffe kerstboom? Bij ons shop je gemakkelijk de leukste Amerikaanse kerstversiering!