Niets is er gezelliger in de herfst en winter dan een mooie combinatie van waxinelichthouders en sfeervolle seizoensdecoraties. Door winterse decoraties met elkaar te combineren op een decoratief dienblad creëer je een mooie en praktische eyecatcher die je eenvoudig ergens anders kan zetten voor wat afwisseling. Als je het leuk vind om te leren hoe je met weinig middelen en eenvoudige stappen een prachtig dienblad decoreert, lees dan vooral verder. In deze blog leggen onze stylisten namelijk stap voor stap uit hoe jij een echte eyecatcher creëert, waar je uiteraard helemaal je eigen draai aan kan geven! 

 

Stap 1: Het dienblad

De basis van een gestyled dienblad is natuurlijk, you guessed it, het dienblad. Ga jij voor een langwerpig dienblad of een vierkant? Met handvaten of zonder? Groot of klein? Bij It’s all about Christmas hebben wij een groot assortiment dienbladen die zeer geschikt zijn voor decoratieve doeleinden, en er zit zeker eentje tussen die bij jouw visie en ideeën past. 

Stap 2: Verlichting

Als je het dienblad hebt uitgekozen in het praktisch als je begint met het uitzoeken van de verlichting, zoals waxinelichthouders, rustieke kaarsen, lantaarns of kerstverlichting op batterij. Plaats meerdere waxinelichthouders en/of kaarsen van verschillende groottes bij elkaar voor een extra mooi effect. Als je kiest voor kerstverlichting op batterij, dan adviseren wij deze mooi over het dienblad te verdelen nadat je de grote decoratie items op het dienblad hebt geplaatst (stap 3). Waxinelichthouders combineren met kerstverlichting op batterij kan natuurlijk ook!  

 

Stap 3: Grote decoratie items

Begin na de verlichting met de grote decoratie items, zodat je later de overgebleven ruimte kan opvullen met kleinere decoratie. Voor de grote items kan je bijvoorbeeld denken aan een combinatie van luxe kerstballen: combineer hierbij verschillende patronen, kleuren en texturen met elkaar voor een prachtig geheel. Je kan ook kiezen voor schattige dieren zoals elegante hertjes van verschillende groottes, diverse vogeltjes en faux fur uiltjes. Of misschien houd je meer van traditioneel en ga je voor onze vrolijke kerstfiguren zoals kerstmannen, notenkrakers & engelen? Een ander leuk idee is om een bos te creeëren van mini kerstboompjes. Laat je creativiteit op de vrije loop door opvallende items te mix & matchen

 

Stap 4: de finishing touches

Als laatste komen de kleine versieringen om de overgebleven ruimte op het dienblad mee op te vullen. Een handjevol dennenappels, een beetje strooisneeuw, hier en daar een mini kerstbal en een glittertakje et voila, je dienblad is klaar om te shinen!

Stap 5: Zoek een prachtig plekje

Nu je dienblad helemaal klaar is, wordt het tijd om een mooi plekje te zoeken. Misschien had je er zelfs al eentje in gedachten! Je kan het dienblad op de keukentafel zetten voor als middelpunt tijdens het kerstdiner, in de woonkamer op de koffietafel of TV dressoir zodat je er optimaal van kunt genieten: een prachtige eyecatcher verdiend een prachtig plekje!