Haal je dit jaar een echte kerstboom in huis? Of wordt het toch een kunstkerstboom? Bij It's all about Christmas weten we het wel.

 

Een aantal jaar geleden was de keuze nog simpel. Natuurlijk werd het een echte kerstboom! Je wilde je woonkamer toch niet verpesten met zo'n lelijke 'nep kerstboom'? Hoe anders is dat nu. 'Nep kerstbomen' noemen we tegenwoordig 'kunstkerstbomen'. En dat is met een reden. Want de bomen van nu bieden vrijwel alle voordelen van een echte kerstboom, maar niet de nadelen. Wij geven je vijf redenen om dit jaar voor een kunstkerstboom te kiezen.

 

1. Een kunstkerstboom is goedkoper

'Huh?', horen we je denken. En toch is het waar. Maar dan moet je wel iets verder kijken dan de aankomende kerstperiode. Een kunstkerstboom gaat - in tegenstelling tot een echte boom - namelijk jarenlang mee. En dus gebruik je je kunstkerstboom niet alleen deze kerst. Maar ook de volgende. En de volgende... Na een aantal jaar loopt je besparing flink op.

2. Niet langer stofzuigen

Een echte kerstboom in de woonkamer staat natuurlijk mooi. Maar dat blijft hij helaas niet. Vroeger of later vallen de naalden van de boom uit. En als dat net even sneller gaat dan je had gehoopt, sta je regelmatig met de stofzuiger bij de kerstboom om de naalden op te zuigen. Zonde en onnodig. Met een kunstkerstboom houd je de woonkamer vrij van naalden (en eventueel hars).3. Een kunstkerstboom is mooi

Jawel. We durven zelfs te stellen dat kunstkerstbomen van nu mooier zijn dan veel echte bomen en daarbij haast niet te onderscheiden zijn van bijvoorbeeld een echte Normann of Fijnspar. Dankzij de 'piekfijne' afwerking en hoogwaardige materialen zie je zelfs van dichtbij niet of je met een echte of kunstkerstboom te maken hebt.

4. Kunstboom? Geen (kerst)stress

Een kunstkerstboom voorkomt zoveel kerststress! Zo hoef je niet langer op zoek te gaan naar een kerstboomverkoper in de buurt die een goede kwaliteit bomen levert. Ook hoeft de boom niet langer in een te kleine kofferbak (waardoor je bij thuiskomst al een hoop naalden kwijt bent) én de boom blijkt nooit kleiner of groter dan je had ingeschat, waardoor hij toch niet helemaal mooi staat in de woonkamer. Bovendien is het fijn dat je de kunstkerstboom na de kerstperiode gewoon uit elkaar kunt halen. Dat scheelt weer gesleep. Wist je trouwens dat ook kunstkerstbomen in kleinere formaten geleverd kunnen worden? Dus ook als je op zoek bent naar een kleine kunstkerstboom, ben je bij ons aan het juiste adres.

5. Voorkom brand

De kerstperiode is een tijd van prachtige bomen en gezellige kaarsjes. En laten die twee nou net niet echt samen gaan. Een kunstkerstboom is wat dat betreft een stuk veiliger dan een echte boom. De nieuwste kunstkerstbomen zijn vakkundig brandvertragend behandeld. Zo slaap je een stuk fijner in 'the nights before christmas'.