Ruilen & retourneren

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan onze klantenservice. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!
Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?

Is je bestelling toch niet helemaal naar verwachting? Dan kun je de artikelen uiteraard retour sturen. Retourneren kan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Let op: retourneren is voor eigen rekening. Volg de stappen van het retourproces zoals deze hieronder beschreven staan. 

  1. Neem contact op met onze klantenservice (customerservice@itsallaboutchristmas) en geef aan dat je artikelen wilt retourneren met de reden van retour (stuur indien nodig foto's mee en een beschrijving). Is er sprake van breuk? Dan helpen wij je graag verder. Lees wat je moet doen bij''Een artikel uit mijn bestelling is beschadigd/defect geleverd. Wat nu?''
  2. Pak de artikelen die je wilt retourneren in, samen met de pakbon, in de bij voorkeur originele verzenddoos. De pakbon is nodig om je gegevens terug te vinden. Heb je de originele verzenddoos al weggegooid? Geen probleem, als je de artikelen goed verpakt in een andere doos.* 
  3. Verstuur het pakket naar het onderstaande adres, via een verzenddienst naar keuze. 
It’s all about Christmas
t.a.v. Afdeling Retouren
Den Sliem 87
7141 JG Groenlo 
 
Zodra de retourzending door ons is ontvangen en gecontroleerd, wordt het retourbedrag binnen ca. 3 dagen, maar uiterlijk 14 dagen, teruggestort op de bankrekening of creditcard waarmee je de aankoop hebt gedaan. 

* Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen of nalatig is verpakt in een retourzending, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Mag ik mijn artikel(en) retourneren?

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). De bedenktijd gaat in op het moment van ontvangst van het artikel. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in de winkel doet.

Als je bestelling meerdere artikelen bevat, dan begint deze termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je hebt aangegeven je artikel te willen retourneren moet je het binnen 14 dagen versturen.

Je kunt een artikel alleen retourneren of ruilen als:

  • Het artikel compleet is.
  • Het artikel, voor zover redelijkerwijs mogelijk, verpakt is in de originele staat met aangehecht prijskaartje en/of originele verpakking.
  • Het artikel mag geen duidelijke sporen van gebruik vertonen.

Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Mag ik mijn artikel(en) ruilen?

Natuurlijk, je kunt aankopen gemakkelijk ruilen door de te vervangen artikelen te retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen op de webshop. Op deze manier ben je verzekerd dat het artikel nog voorradig is. Helaas kunnen wij bestellingen niet met elkaar verrekenen. Artikelen uit de uitverkoop kunnen niet geruild worden.

Hoe ruil ik mijn artikel(en)?

Je kunt artikelen gemakkelijk ruilen door de te vervangen artikelen te retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen op de webshop. Op deze manier ben je verzekerd dat het artikel nog voorradig is. Helaas kunnen wij bestellingen niet met elkaar verrekenen. 

Een artikel uit mijn bestelling is beschadigd/defect geleverd. Wat nu?

Voordat onze artikelen verzonden worden, controleren wij deze eerst op eventuele beschadigingen. Heb je toch een artikel ontvangen die beschadigd of defect is? We lossen dit graag voor je op! We willen je vragen om het volgende te doen:

  1. Maak een duidelijke beschrijving van de beschadiging of het defect.
  2. Maak een aantal duidelijke foto’s van het artikel, waarop de beschadiging of het defect goed zichtbaar is. 
  3. Stuur de beschrijving en de foto’s naar customerservice@itsallaboutchristmas.com
  4. Zodra wij de e-mail met foto’s hebben ontvangen wordt deze door onze klantenservice zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Je ontvangt binnen enkele dagen een bericht over de verdere verwerking van je verzoek. Wil je een vervangend artikel bestellen? Meer informatie hierover vind je onder artikel ruilen.

Ik heb mijn artikel(en) geretourneerd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zo snel mogelijk. We streven ernaar om het geld na ontvangst en controle van de retourzending binnen 3 werkdagen, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug te storten op de bankrekening of creditcard waarmee je de aankoop hebt gedaan.

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen. Wat nu?

Het kan gebeuren dat wij per ongeluk een artikel in de verkeerde uitvoering, maat of kleur naar je hebben verstuurd. Je kunt het beste het artikel meteen retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen op de webshop. Op deze manier ben je verzekerd dat het artikel nog voorradig is. Helaas kunnen wij bestellingen niet met elkaar verrekenen. Meer informatie over onze retourprocedure vind je hier.

Wat is jullie retouradres?

Verstuur je retourpakket naar het onderstaande adres:

It’s all about Christmas

t.a.v. Afdeling Retouren

Den Sliem 87

7141 JG Groenlo

Kan ik mijn winkelaankoop ruilen of terugbrengen?

Je kunt met het artikel en de kassabon terug gaan naar de winkel waar je het artikel gekocht hebt. Het ruilen van een artikel is mogelijk tot 14 dagen na aankoop. Geldteruggave is helaas niet mogelijk. Artikelen uit de uitverkoop kunnen niet geruild worden.

Doordat onze winkels in België gesloten zijn gelden er afwijkende regels met betrekking tot het ruilen van een winkelaankoop. Heb je een aankoop gedaan in een van onze Belgische winkels tussen 19 oktober 2020 en 2 november 2020, dan heb je de mogelijkheid deze aankoop te ruilen tussen 14 december 2020 en 24 december 2020. Hierbij geldt nog steeds dat je je artikelen alleen kunt ruilen en dat we geen geldteruggave doen.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Ja, de kosten voor het retourneren van artikelen zijn voor eigen rekening.